top of page

Over Flora Flies

In september 2021, twee maanden na het behalen van mijn bachelordiploma, stapte ik in mijn uppie op het vliegtuig naar Guatemala. Het was het begin van ruim een half jaar slow reizen door Midden-Amerika en Colombia. De zeiltocht van Colombia naar Panama was de ultieme afsluiter van een onvergetelijke reis. Een reis waarin ik zo veel meer heb geleerd dan in welke schoolbank dan ook.

Ik geloof dan ook niet in begrippen als “tussenjaar” of “sabbatical”. Ik geloof dat reizen een way of living kan zijn. Een manier om jezelf te ontwikkelen en te prikkelen. Zo lang je je reizen daar ook naar indeelt. Slow reizen is daar voor mij het antwoord op.

Zorg ervoor dat je voldoende tijd op een bestemming hebt om niet alleen de activiteiten te kunnen doen die je logischerwijs wilt doen, maar vooral om het lokale leven op die plek te proeven. Mijn favoriete plekken in Latijns-Amerika waren niet Flores, waar ik de Maya-ruïnes van Tikal bezocht, of La Fortuna, waar ik de populaire hangbruggen en hotsprings bezocht. Het waren juist Dominical, waar ik een week lang geen zonsondergang op het strand miste, en Medellín, waar ik me thuis voelde in een concrete jungle.

Op Instagram neem ik je mee in mijn zoektocht naar de juiste balans. En hier deel ik tips voor de bestemmingen waar ik geweest ben. Want - slow reizen of niet - ik blijf altijd op zoek naar de leukste plekjes, met hier en daar een goede adrenalinekick. Momenteel vanuit Valencia, mijn nieuwe thuisbasis voor de time being.

Liefs,

Fleur (aka Flora, Flor, Fleurtje, Kokkie)

IMG_8040 (1).JPG
"Volar es haber perdido el miedo a caer"
bottom of page