top of page
  • Flora Flies

De leukste cadeaus voor een reisliefhebber

Ben je binnenkort jarig, ga je op reis en geef je een afscheidsfeestje of komen de feestdagen eraan? Dan is het weer tijd voor een verlanglijstje! Als je net als ik op het moment suprême vaak geen idee hebt wat je op dat lijstje wilt zetten, komt deze blog voor jou op het perfecte moment. Andersom werkt het natuurlijk ook, heb je binnenkort een feestje van een familielid, vriend(in) of collega die gek is op reizen? Look no further!

  1. Budget: 5 - 20 euro

  2. Budget: 20 - 50 euro

  3. Budget: 50+ euro

Ik sta volledig achter elk product en elke brand die ik aanbeveel. Als jij een aankoop doet via een link op mijn website, kan het zijn dat ik een kleine commissie ontvang waarmee ik mijn blog kan onderhouden. Zo helpen we elkaar, zonder dat jij hier extra kosten aan kwijt bent!


Budget €5 - €20


Spelletje

Een spelletje cadeau doen is natuurlijk áltijd een goed idee, maar wat extra handig is, is dat er tegenwoordig veel compacte reisedities gemaakt zijn. Deze zijn klein genoeg om makkelijk mee te nemen in een koffer of backpack en groot genoeg om er minstens net zoveel plezier uit te halen. Regenwormen, UNO en Mens Erger Je Niet vallen sowieso in de smaak!


Reisdagboek

Leuk om in te schrijven op reis, maar vooral om later in terug te bladeren. Veel reisdagboeken hebben een creatieve lay-out met vragen en lijstjes die ingevuld kunnen worden. Mijn favoriet is de Reisjournal van Geraldine Kemper.


Sieraad

Geef een personal touch aan een sieraad! Bij wandergarden.nl is er genoeg keuze aan leuke figuurtjes voor een avonturier, in de vorm van een kompas, globe, vliegtuigje of palmboom. Een bedeltje met een (symbolische) boodschap kan ook erg mooi en toepasselijk zijn, zoals "Brave" of een klavertje vier van My Jewellery.


Shampoo bar

Plastic maakt langzaam maar zeker ruimte voor bamboe en andere natuurlijke producten, waarmee er door verschillende industrieën wordt bijgedragen aan een groenere planeet. Zo ook bij doucheproducten als shampoo, conditioner en douchegel, die omgetoverd worden tot een zeepblok. Deze maak je vochtig onder de douche, en smeer je vervolgens uit over je haar of lichaam. Bijkomend voordeel voor de reiziger: geen gedoe meer bij de douane over vloeistof, of een lekkende shampoofles in je toilettas, maar gewoon een compacte shampoo bar in vaste vorm!Budget €20 - €50


Toilettas

En dan bedoel ik er niet zo eentje die je waarschijnlijk op je wastafel hebt staan, maar een speciale reistoilettas. Ook voor dit product is er een editie gemaakt die onmisbaar is op reis. De reistoilettas van Sunflake heeft - naast een compact formaat en afsluitbare vakjes - een haakje waar je de tas aan kan ophangen. Nooit meer je toilettas op een vochtige wastafel!


Packing cubes

En zo gaan we nog even door in de categorie travel hacks: de packing cubes. Misschien was je hier net als ik nog niet bekend mee, maar als je deze eenmaal hebt gebruikt, wil je nooit meer anders. Met packing cubes kan je je kleding makkelijk sorteren en hoef je niet meer je hele koffer overhoop te halen om dat ene shirtje te vinden. Zowel handig voor een backpack als voor een trolley of grote koffer.


Reisboek

Boeken zullen niet gemakkelijk in een backpack mee op reis kunnen, maar ook thuis is het natuurlijk heerlijk om inspiratie op te doen. Ik heb de boeken van Liesbeth Rasker – Pinnen in Mongolië en Solo reizen – inmiddels al meerdere keren gelezen. Eerst om inspiratie op te doen, later ter voorbereiding van een solotrip, en een derde keer omdat Liesbeth nou eenmaal een heerlijke schrijfstijl heeft.


Wil je tips over welk boek je moet kopen? Ik zette acht boeken voor reisliefhebbers op een rij.Budget €50+


Polaroid Camera

Naast het bijhouden van een reisdagboek is het maken van foto's dé manier om je reisherinneringen tastbaar te maken. Hoe leuk is het dan dat de gemaakte foto's direct uit je camera komen rollen? Deze kan je dan weer leuk in je reisdagboek plakken. De Fujifilm Instax Mini 11 is van goede kwaliteit, heeft een compact formaat en komt in verschillende kleuren. Met één cartridge kan je 10 foto's maken; vaak worden deze cartridges per twee stuks verkocht.


E-reader

Een e-reader is eigenlijk een must-have voor iedere reisliefhebber. Deze kan namelijk makkelijk mee in de backpack of koffer en je hebt overal toegang tot vele boeken! Zelf heb ik de Kobo Libra H2O e-reader cadeau gekregen en deze neem ik maar al te graag mee op mijn volgende reis, voor lange busritten of een dagje strand.Op zoek naar meer inspo en info? Neem een kijkje bij mijn andere Travel Tips. Of vlieg mee naar een specifieke bestemming!


Heb je vragen over mijn gemaakte reizen of aanbevolen producten, of lijkt het je leuk om samen te werken? Stuur me gerust een mailtje op floraflies.nl@gmail.com of een berichtje op Instagram.

bottom of page